O nama

Sedma decenija Vino Župe

VINO ŽUPA kao Poslovni savez nastala je iskonskom potrebom za zadrugarstvom radnika i zemlјodelaca radi lakšeg plasiranja proizvoda od grožđa i voća u okolnim regijama, a sa pojavom železnice i na daljim destinacijama, jer je iskustvo tradicije. Naročito dok je Evropu tresla groznica “FILOKSERE“ jasno je govorila u korist zadrugarstva.

Vino Župa, iskra, svetionik kooperativnosti u ovom kraju bila je prirodna pojava, osvedočena u ranijim decenijama da je jedini put ka svetskom kvalitetu i novim saznanjima iz oblasti tehnologija privređivanja i proizvodnje proizvoda od grožđa i kontinentalnog voća. 

Šest decenija nije mnogo ali šest decenija je dostojno divljenja na sigurnom putu ka svetloj budućnosti što danas možemo slobodno nazvati pobedom i jasnim korakom u bolje sutra.

Borilo se i posrtalo, uspevalo i radovalo, bile su gladne godine ali nailazile su i one berićetne, čuli su se i jauci a razlegale su se i pesme u skladu sa ritmom uz šapat vina u podrumima, a tek pesma rabadžija dok su uz cvilenje bremenitih kola silazili sa okolnih brežuljaka prema majci VINO ŽUPI da u koloni prodaju berićet, i do jutra veseli ponovo opsednu punu gidžu preslatkog varinskog, stubalskog, tržačkog ili nekog drugog župskog grojza.

Dalji razvoj Vino Župe je samo moderna tehnologija, treba sačuvati i odnegovati našu bazu pod vedrim nebom. To znači da po svaku cenu stvoriti ambijent da nam selo i moderan zemljoradnik napreduju i osete blagodat postojanja ovakve i još veće Kompanije, koja brine da svakom radniku, učeniku i svakom nosiocu novih znanja bude bolje danas nego juče, a mnogo gore danas nego sutra. To je put poverenja i uspeha.

Pored surovih uslova na tržištu, sada i u međunarodnom ambijentu PREMIUM kvalitet VINO ŽUPINIH PROIZVODA SE PREPOZNAJE. Ako premijum kvalitet proizvoda prepoznajemo kao PREMIJU prirode onda je VINO ŽUPA bez  pardona Bogom dana da koristi sve te blagote Župe, Kopaonika i okolne Regije, da svojim kvalitetom dostojno predstavi kao najveći dobitak, PREMIJE – DAROVE SUNČANE ŽUPE. Izrazito mesto za kompaniju zauzimaju i poluproizvodi.

Zatvori meni